България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хасан Азис: Мечтата ми е Кърджали да се превърне в университетски център!

Влагаме много в образованието, отбеляза кандидат-кметът в "България сутрин"

18.10.2019 | 08:48 Редактор: Василена Василева

Кметската надпревара в страната навлиза в решителната си фаза. През следващата седмица кандидатите имат последен шанс да убедят гражданите, че именно те биха били правилния избор. 

Резултатите от изборите на практика служат и за ориентир на партиите каква е оценката на избирателите за дейността им. 

Хасан Азис от ДПС е кмет на Кърджали вече 4 мандата. Той е и фаворит да спечели пети.

"Акцентът трябва да бъде работа с хората, както и работа с младите. В Кърджали успяхме да разрешим тежките инфраструктурни проблеми - водопроводи и канализации, пречиствателна станция. Направихме така, че градът да има едни от най-хубавите и модерни паркове в страната, за които имаме дори и европейско признание", коментира в студиото на "България сутрин" заместник-председателят на ДПС и кандидат-кмет в Кърджали Хасан Азис. 

Той отбеляза, че около 20-30 места в града, считани за рискови райони, ще бъдат наблюдавани от органите на реда, за да може да бъдат избегнати проблеми и вандалски прояви за напред. На входовете и изходите на Кърджали има поставено видеонаблюдение, което е довело от своя страна до намаляване на кражбите и други престъпления, допълни той.

Във връзка с инвестициите в образованието на територията на Община Кърджали, Хасан Азис отбеляза, че през последните 10 години е вложено много.

"Ремонтирани са 5 училища, възстановена е една детска градина. Намерихме и финансиране по европейските програми за една от гимназиите на територията на общината", заяви той.

По думите му отпадането на ученици не е пробелем за града. 

"Ще акцентираме върху дуалното обучение (учене чрез работа). Това е нещо, на което е добре да се обърне внимание в цялата страна. А мечтата ми пък е да превърнем града в университетски център", подчерта гостът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК