България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слави Трифонов - поредният спасител в българската политика

Проф. Антоний Тодоров: Виждаме популистко говорене

08.10.2019 | 08:53 Редактор: Ивет Арабова

Слави Трифонов учреди политическата партия "Няма такава държава" , чието име е вдъхновено от една от песните му. Доскорошният телевизионер проведе учредителното събрание без да покани медиите и без да отговаря на журналистически въпроси.

"Това е поредният спасител на българската политическа сцена. Тепърва предстои да видим какво ще е изграждането на структурите. Има едно популистко говорене, една жажда за справедливост",  каза политологът доц. Петър Чолаков в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Днешната политика отдавна заприлича на шоу и създаването на тази партия затвърждава това. Точките в програмата на партията изискват свикване на Велико Народно събрание. Там има някакви неща, които са буквално изсмукани от пръстите. Потенциалът на партията е доста ограничен и той ще се крепи основно на медийни прояви", коментира политологът проф. Антоний Тодоров.

Според Чолаков повечето политически формации избягват да използват думата "партия". Той каза, че според него чисто съзнателно се прави този избор на партията - "Няма такава държава", ако случайно има проблем с регистрацията, ще му сложат моментално трънения венец на главата.

"Тръмп също беше един търговски продукт, поставен на политическата сцена. Президентът на Украйна също", обясни проф. Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Той твърди, че моментът на учредяване на партията е изненадващ.

"Това не е първият флирт на Слави с политиката, той е по-скоро дясно ориентиран. Очаквам популистко говорене, което да се заиграва с някои консервативни ценности", сподели Чолаков.

И прогнозира, че ако Трифонов реши да изрази подрепа на изборите за Мая Манолова, това не би й навредило.
 

Вижте видео с целия разговор по темата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК