България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Д-р Робърт Мелило - надеждата за откъснатите деца

Специалистът по многофункционална неврология с обучителен курс у нас

04.10.2019 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

Статистиката е безмилостна и показва, че все повече деца се сблъскват с разстройства в развитието и с нарушения в способността за учене. Световноизвестен специалист в областта на неврологичните заболявания при малките е у нас, за да посочи решенията на проблема. 

Д-р Робърт Мелило, който притежава 30-годишен клиничен опит на изследователска и преподавателска дейност, разкри любопитни факти в "България сутрин". Преводач на разговора бе Анастасия Виденова.

"Започвам курс, в който ще обучаваме специалисти от България и целия свят. Искаме да приложим метода на Мелило и да установим център, за да може този метод да се използва в Европа. Имаме много модерни инструменти, които използваме за работата си", заяви д-р Мелило.

Той е на мнение, че сред причините да виждаме ръст на нарушенията при децата са социалните медии, екраните, видеоигрите, нездравословното хранене. 

"Децата спряха да тичат навън, да карат колело... Това оказва влияние и на възрастните. В третата си книга изброявам 50 фактора, които оказват влияние. Проблемите не са предизвикани от генна мутация. Гените са нещо, което детето носи, детето е изключително. Но средата може да ги доведе до ръба на пропастта и да развият аутизъм или биполярно разстройство. Идеята е да върнем тези деца в правия път, като променяме начина им на хранене и стимулираме другото полукълбо от мозъка им", обясни специалистът по многофункционална неврология.

Д-р Мелило не използва медикаменти в борбата си с дисбаланса при децата. По думите му е много важно да направим децата социални същества. Да ги учим на социални умения и да ги отървем от компютъра. Това обаче според него не е достатъчно. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК