България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Докосни музиката!" разказва за магичната връзка между изкуството и науката

В детския научен център "Музейко" откриха гостуваща изложба от Германия

01.10.2019 | 11:30 Редактор: Василена Василева

Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар? Отговори на тези и други любопитни въпроси ни дават уникалните инструменти в "Докосни музиката!". В детския научен център "Музейко" откриха нова гостуваща изложба. Тя пристигна от Германия и разкрива често магичната връзка между музиката и науката.

Общо 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от всекидневието посрещат посетителите в Световния ден на музиката, 1 октомври, който съвпада с рождения ден на "Музейко".

Изложбата "Докосни музиката!" дава неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.

"Изключително впечатлен съм от музиката и начина, по който тя въздейства на нашия мозък. Именно това ме подтикна да се занимавам с този вид изкуство", сподели пред Bulgaria ON AIR създателят на изложбата Майкъл Брадке.

Тя ще бъде открита именно от Брадке, който пристигна специално за това от Германия.

Той ще разкаже как околната среда има свое трептене и уникален звук. А докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ги среща на всяка крачка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК