България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новата история за робота Чапек съчетава комикс с приказка

Марин Трошанов разказа за "Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката"

01.10.2019 | 10:00 Редактор: Тодор Петров

Новаторска и нестандарна. Такава е новата книга за забавните вселенски приключения на робота Чапек, написана от Марин Трошанов. Опит за покушение, отвличания и шпионски мисии очакват читателите на "Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката". Книгата излиза на пазара днес.

"Художникът Петър Станимиров е двигател на този проект. Книжката е изцяло посветена на детската аудитория. Опитали сме да съчетаем комикс с приказка. Пепи изскочи с богата палитра от комикси за индийската и древногръцката митология, за различни научни открития... Роботът, който разказва тези истории, е нашият герой", сподели Трошанов в "България сутрин".

По думите на писателя роботът Чапек учи своите извънземни приятели, а мъдростите му се предава и на децата. Учи ни да си помагаме един на друг, разказва притчи за смелостта и любовта.

"С Пепи имаме общо разбиране, че главният герой не трябва винаги да е абсолютно позитивен. Би бил ужасно скучен. Чапек е доста самовлюбен и саможив. В сюжета имаме двама владетели, които се борят за власт и роботът Чапек играе миротворна мисия, трябва да разреши този конфликт. Таргетът е от 6-7 до 11-12 години. Много от шегите биха ги разбрали и възрастни хора", каза още Марин Трошанов за Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК