България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сидеров в битката за София, "Атака" не се страхувала от загуба

В политиката всичко е възможно, коментира Николай Александров в "България сутрин"

25.09.2019 | 09:10 Редактор: Василена Василева

Месец преди изборите и Волен Сидеров обяви, че влиза в битката за столичен кмет. Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров съобщи за решението си по време на протест пред Съдебната палата в София. На него демонстрантите оспорваха решението на съда за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, който уби студента Андрей Монов на 28 декември 2007 г. 

Преди два дни културни дейци поискаха Сидеров да се кандидатира за кмет на столицата. 

"Имаше дебати в ПП "Атака" във връзка с кандидатурата на Волен Сидеров за кмет. И това е напълно нормално за всяка политическа партия. Но не е имало колебания. Когато се взима подобно решение, то е общовалидно за всички ни", коментира в студиото на "България сутрин" депутатът от "Атака" Николай Александров.

Той бе категоричен, че издигането на Ангел Джамбазки от ВМРО за столичен кмет нямало нищо общо с решението на "Атака".

"За кандидатурата на Сидеров се говори още от предходните месеци", отсече Александров.

Припомняме, че на 2 септември стана ясно, че Йорданка Фандъкова влиза в битката за кмет на София. Така настоящият кмет дава заявка за четвърти мандат. На същия ден и Мая Манолова обяви, че ще се бори за поста. На 23 септември пък евродепутатът от ВМРО/Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки обяви своята кандидатура за столичен кмет.

"Политиката на практика е изкуство на възможното. В нея би било редно да се обсъждат всички възможни варианти и сценарии. Притеснения за това какви ще бъдат резултатите на местните избори на 27 октомври нямаме. От "Атака" не се свеним да изразяваме публично идеите си и да се борим за постигането на целите си", отбеляза още Александров.

И заяви, че според него София не е десен град. Развитието на столицата ни било изключително динамично и имало много по-различен цикъл от всички останали градове в държавата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК