България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Музикален фестивал с кауза ще се проведе в София

Той е за нова българска авторска песен

18.09.2019 | 10:37 Редактор: Ваня Кузманова

Музиката изпълнява и социална функция чрез посланията, закодирани в текста и мелодията. Музиката с кауза е мисия възможна и за Междунарония фестивал за поп и рок музика на София, който се провежда за девета поредна година.

"Ние участваме за първа година в този фестивал, като се договорихме да участваме на няколко фестивала. Преди да почине Валентин Пензов имахме много участия заедно. Той ми стана много добър приятел и сякаш по негова инициатива направихме едно издание на най-добрите му песни. Така се разбрахме да кръстим групата на неговото име", разказа Роберто Попдимитров от група PENZOFF в "България сутрин". 

"Това е едно събитие с история. Тази година има много различни, пъстри, млади участници, които се включиха. Самият фествивал е за нова българска авторска песен. Смисълът му е да популяризираме все по-млади творци да създават българска музика", посочи организаторът Галя Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че по тази причина са решили, че музиката, популярните хора и творците, са важни, за да се обърне внимание на социалните каузи, които са наистина важни.

"Много е важно участието на изпълнителите. За първи път се случва чужди изпълнители да пеят българска песен. Направихме една песен, която е по инициатива на фондация "Мечта за дете" - специално за каузата, която споменахме и ще я изпълним довечера", заключи Галя Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК