България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Курс за добри обноски възпитава емоционално интелигентни деца

Учат се през емоциите и играта, обясни специалист

13.09.2019 | 09:35 Редактор: Ралица Братанова

Добре възпитано и емоционално интелигентно дете - мисията е възможна благодарение на учебни курсове, възпитаващи добрите обноски.

"Академия за добри обноски" е създадена за деца от 5 до 10 години, но вследствие на голям интерес в нея се включват тийнейджъри и родители.

По думите на специалиста по добри обноски Невена Басарова, има родители, които смятат, че децата трябва да бъдат обучавани как да се държат добре възможно най-рано, а други ги изчакват да пораснат.

"Всичко започва от самото начало. Детето учи, колкото и да са резервирани някои хора, че бебето не разбира. Децата свикват от малки с това, което им се показва вкъщи. Оттам е много важно какво се случва на детската площадка", обясни Басарова в "България сутрин".

Тя посочи, че децата се раждат без граници и правят това, което им идва интуитивно.

"Децата се учат през емоциите и играта. Играем най-различни игри. Имаме една за това колко е важно да бъдеш навреме. Dруг пример е защо е важно да се спазват правилата, даваме примери и че тези правила всъщност са за наше удобство", сподели специалистът по добри обноски.

Басарова коментира, че има различни модули на самото обучение и има ефект дори и при тези, които посещават Академията само през уикенда, но колкото по-дълго се учи, толкова по-лесно се практикува.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК