България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изкуство и цветове: Арт фестивал в сърцето на София

Всеки ще може да се потопи в музика, изложби, дегустации, шоколад и танци

13.09.2019 | 09:51 Редактор: Тодор Петров

Съвсем скоро столичани ще отбележат Деня на София. Празненствата обаче започват още днес с началото на арт фестивал, който ще завладее сърцето на града. 

През целия уикенд в пространството между булевардите "Дондуков", "Мария Луиза", "Сливница" и "Васил Левски" всеки ще може да се потопи в музика, изложби, дегустации, шоколад и танци. Темата на четвъртото издание на фестивала е ''Хората - сърцето на КвАРТала''. 

"Обръщаме се към всички да се потопят в духа на стара София, да преоткриват нови и стари места в квартала, да се забавляват. Последните 4 години кварталът все повече се оцветява", сподели един от организаторите на събитието - Дойчин Котларов.

Посетителите на фестивала отново ще имат възможност да се насладят на стрийт арт и съревнование между графити художници. Известен холандски графити майстор също ще се включи, рисувайки различни символи на София.

"Какво по-хубаво от обособен район в столицата, който да бъде културно средище. Имало е претенции за тишина в определените часове, но хората с нетърпение очакват празниците, които организираме", коментира Васил Цолов, който е кмет на столичния район "Оборище".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК