България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Паргов: София е в застой, хората имат нужда от промяна

На 11 септември ще стане ясно дали БСП ще подкрепи за кмет Манолова

03.09.2019 | 09:23 Редактор: Василена Василева

Изборите за кмет на София се очертават като най-ожесточени. Една срещу друга се изправят настоящият градоначалник Йорданка Фандъкова и омбудсманът Мая Манолова.

И двете по-късно трябва да обявят официално, че се включват в надпреварата. От ГЕРБ отчетоха отличен мандат на Фандъкова, а БСП все още не са казали ясно дали ще подкрепят доскорошния си активист Манолова. 

"Кандидатурата на Мая Манолова беше очаквана. На 11 септември БСП ще проведе заседание, на което ще бъдат обсъдени всички възможни варианти. Тогава ще съобщим името на човека, когото ще издигнем или ще подкрепим за кмет на София", каза в студиото на "България сутрин" лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов.

"За никого не беше изненада и кандидатурата на Йорданка Фандъкова, тъй като ГЕРБ няма какво по-добро да предложат от сегашния модел и стил на управление. През последните 10 години развитието на София е в застой. А хората искат и имат нужда от промяна", посочи той.

Пред Bulgaria ON AIR Паргов коментира още, че ключови за успеха на БСП са консолидация на партията, на лявото пространство и на обществото.

"Това е формулата, която левицата търси. София е доста сложен град за нас. И сме наясно, че в битката за нея трябва да имаме добри съюзници. Затова кампанията, която се готвим да направим, ще покаже желанието ни за промяна", допълни гостът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК