fallback

Николай Радулов: Цари страх! Затворът не е превъзпитал никого

Местата за излежаване на присъди се самоуправлявали от затворниците

19.08.2019 | 08:49 Автор: Юлия Христова

Днес погребват 7-годишната Кристин Георгиева, която беше убита в сливенското село Сотиря. Вечерта от 17 часа ще има бдение в нейна памет пред кметството в Сливен с искане за най-строга присъда за виновника за смъртта ѝ. 

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви ден на траур в цялата община.

"В повечето селища, в които се случват престъпления, извършителите са ясни, но няма кой да вземе мерки", каза в ефира на "България сутрин" експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов. 

По думите му вероятно никой не е подавал официален сигнал за Мартин, защото това свършвало с разхождане по всички институции на съответния човек.  

Той допълни, че предположенията, че статистиката е за намаляващи престъпления, вероятно не са истина.

Цари страх, дори на местата където има полицаи, те не успяват да минат често на оглед. Идват избори и пак се заговори за справяне с престъпността, подчерта Радулов.

"Неприятно е, но този човек вероятно няма да бъде пожален от съкилийниците си, защото с изнасилвачите се случват ужасни неща в затвора. Той не е превъзпитал никого! Това е школа, от която те излизат по-квалифицирани престъпници отпреди да влязат там. На изхода просто са по-опитни", обясни експертът. 

Николай Радулов посочи също, че местата за излежаване на присъди се самоуправляват от затворниците поради липса на служители.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback