България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стотици столичани пресичат ежедневно с риск за живота

Жителите на кв. "Оборище" искат поставяне на пешеходна пътека на бул. "Дондуков"

06.08.2019 | 08:23 Редактор: Бойко Димитров

Стотици столичани ежедневно пресичат с риск за живота си бул. "Александър Дондуков". Поради тази причина жителите на квартал "Оборище" искат поставяне на пешеходна пътека, въпреки че имат две на общо 310 метра една от друга. 

В "България сутрин" организаторът на инициативата Илиян Антонов заяви, че е крайно наложително да бъде поставена пешеходна пътека в района на ул. "Тракия", тъй като мястото е много натоварено.

"Хората от квартала пресичат тук. Разстоянията до двата светофара са доста големи - около 150 метра до всеки. Тук е входът за парка "Заимов", има банка, хипермаркет, спирка на градския транспорт. Движението пък доста се промени в последните години, което налага поставянето на пътека. Тук има негласна пешеходна пътека поставена от хората в квартала", каза той.

Антонов също така заяви, че правилата за движение по пътищата в този участък не се спазват, тъй като колите слизат с много висока скорост от моста "Чавдар". Именно поради тази причина поставянето на пешеходна пътека би било удачно.

"Тук не се спазват правилата за движение. Колите слизат от моста "Чавдар" с двойно по-голяма скорост от допустимата. В квартала има възрастни хора, млади семейства, деца. За тях липсата на пътека е голям проблем", обясни Антонов пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК