България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сутрешното бягане зарежда организма преди работния ден

Тялото се нуждае от енергия и именно сутрешния крос му я дава, смята Красимир Георгиев

31.07.2019 | 08:05 Редактор: Бойко Димитров

Сутрешното бягане заражда организма с енергия за целия работен ден. Това обясни в "България сутрин" ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Според него е изключително полезно човек да излезе на сутрешен крос преди началото на деня, вместо да тръгне веднага за работа и да пуши цигари.

Георгиев обясни, че всеки сам за себе си може да прецени какво разстояние да пробяга. Той бе категоричен, че съвсем спокойно човек може да премине 5-10 километра.

"Идеята на сутрешното бягане е човек да се зареди преди началото на деня. Тялото ни има нужда от зареждане. Сутрин вместо веднага да се събудим и да идем на работа идеалният вариант е да излезем да изтичаме 5-10 километра. Това ни зарежда за целия ден. Активността, която човек прави рано сутрин не може да бъде заменена", каза ултрамаратонецът.

Георгиев също така заяви, че не може да се каже с точност дали бягането вреди на ставите. Спортистът разясни, че ако човек не може да тича може да си избере друг вид тренировка, която да го зареди с енергия преди работния ден.

"Ако бягането не му се получава на човек той може да тренира нещо друго - да кара ролери, например. Сутрешното бягане всеки си го моделира сам и решава къде и колко време ще тича. Вече има много площадки, на които има лостове и халки и хората имат възможност да тренират. Тялото е една изключителна машина и трябва да се поддържа с балансиран начин на живот", обясни ултрамаратонецът пред репортера на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК