България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Нона Йотова играе булка беглец в новата пиеса на Щефан Фьогел

Представлението е смешно, но и те кара да се замислиш, разкри актрисата 

19.07.2019 | 09:31 Редактор: Бойко Димитров

Писателят Щефан Фьогел доказано може да превръща в усмивка сериозни теми, като погубената човешка комуникация и способността ни да се слушаме и разбираме. Именно такава е постановката "Влюбена, сгодена и изчезнала", в която главната роля играе Нона Йотова. 

В "България сутрин" актрисата разкри, че пиесата, която ще се играе отново на 18 септември, е изключително смешна и забавна, но също така кара публиката да се замисли над някои от важните неща в живота.

"Режисьорът Елена Панайотова винаги работи много експресивно и пиесите ѝ са свързани с много енергия и физически усилия. В представлението има песни и танци. На следващото представление ще дойде и самият Щефан Фьогел. Комедиите, които той пише, се поставят из цял свят. Неговите пиеси са лесни за възприемане от публиката, смешни са, но и те карат да се замислиш", каза Йотова.

Тя също така бе категорична, че е много експресивен човек и лъжата, неправдата и насилието я възмущават. Йотова отбеляза, че не ѝ е много трудно да съчетава актьорската професия с тази на депутат от БСП.

"Имам черти на експресивен човек, тъй като съм много емоционална. Когато съм засегната, обидена, застрашена, винаги реагирам малко по-емоционално. Освен това лъжата, неправдата и насилието ме възмущават. Актьорската професия е много трудна и сложна. Да си депутат пък е много отговорно", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК