България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Слънчево и горещо време до понеделник. След това - захлаждане

Плажуващите ще се радват на високи температури и спокойно море

19.07.2019 | 07:46 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден ни очаква типично лятно време, но на места ще превали. Преди обед над цялата страна ще бъде слънчево. В цялата страна температурите ще са летни - от 28 до 33, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. 

Ще превали в планинските райони на Западна и Централна България. В Североизточна България също ще има дъждовни облаци.

Почиващите по Черноморието ни ще се радват на 27-28 градуса, а температурата на морската вода е 25-26 градуса. Няма да има силни вълнения, които да предизвикват дискомфорт на плажуващите.

През следващите 3 дни над страната ще бъде слънчево и горещо. Най-топло ще бъде в неделя и понеделник, а живакът ще надхвърли 30 градуса. В началото на следващата седмица нова гореща вълна ще се установи над Западна Европа, като България също ще бъде засегната от нея.

След понеделник у нас ще настъпи захлаждане, което ще бъде усетено най-силно в Северна и Източна България. Температурите ще се понижат до 25-26 градуса, но преваляванията във вторник и сряда ще бъдат на повече места, уточни Матев за зрителите на "България сутрин". 

В четвъртък отново идва топла вълна, която ще се задържи до 30 юли. След това ни чака ново краткотрайно захлаждане в началото на август.

Очаквайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК