България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

България грабна златен медал от Световното по джаги в Испания

Тренирахме много, бяхме единни, разказаха пред Bulgaria ON AIR състезателите

16.07.2019 | 10:35 Редактор: Юлия Христова

В Мурсия, Испания се проведе световното първенство по футбол на маса (джаги), където България грабна златната купа. В най-големия турнир се проведоха състезания на 52 различни дисциплини. Участие имаше на професионални играчи от над 30 държави членки на международната федерация по футбол на маса и над 600 състезатели. България представляваха 18 състезатели.

"Тренирахме много усилено за това състезание, подготвяхме се близо 6 месеца, поне три пъти седмично", каза в "България сутрин" един от състезателите Денис Бисеров.

Той разказа, че професионално се занимава с футбол на маса от 4 години. 

"Освен много тренировки, отборът беше и много сплотен, бяхме единни", допълни пред Bulgaria ON AIR Васил Константинов.

Голяма част от състезатели се запалват по джагите още в ученическа възраст и продължават професионалния си път години след това. 

Най-голямото постижение на турнира успяха да направят състезателите от отбора на България при мъжете. Мъжкият ни отбор е във втора дивизия на последните три световни първенства като, за да се класира в първа дивизия е нужно да завърши или на първо място или на второ. А от първа дивизия двата отбора, класирали се на последно място отпадат във втора дивизия.

В груповата фаза нашите момчета успяха да победят и в трите си мача съответно срещу Япония, Китай, и Чили.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК