България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лятото си взима почивка: Очаква ни захлаждане и понижение на температурите

Най-топло ще бъде в събота

09.07.2019 | 08:08 Редактор: Зорница Костадинова
Лятото си взима почивка: Очаква ни захлаждане и понижение на температурите

От днес в страната започва захлаждане. От северната половина на континента ще навлезе по-влажен въздух през следващите 36 часа, съобщи метеорологът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. 

През днешния ден се очакват валежи, но те ще бъдат само на някои места в страната. Температурите остават с летни стойности. Максималните ще достигат от 27 до 30-32 градуса. Следобед от запад-северозапад ще се заоблачава, а превалявания ще има основно в планинската част на Западна и Южна България, както и над североизточните райони на страната. 
 
Температурите по Черноморието също ще бъдат по-ниски от вчерашните. Максималните ще бъдат между 26-28 градуса. В момента по цялото Черноморие е слънчево, но постепенно през деня ще се заоблачава и по северното крайбрежие ще има условия за превалявания. Малко по-интензивни извалявания ще има на север от Варна, прогнозира Симеон Матев.
 
През утрешния ден навсякъде в страната ще вали. Въпреки това ще има места където температурите ще достигат 30 градуса. По-големи количества валежи ще има в Южна и Източна България. 
 
Студеното време ще продължи и през следващите дни, а в  четвъртък следобед ще бъде слънчево над цялата страна, но се очаква хладен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27-28 градуса. 
 
В петък вятърът ще отслабне и ще има доста слънчеви часове. Максималните температури ще достигат 28 градуса. 
 
Най-топло ще бъде в събота, когато температурите ще започнат отново да се повишават.
 
Вижте цялата прогноза във видеото.
 
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК