България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изсветляване на икономиката ни до 2023 г. - напълно реалистично!

Нивото на прозрачност достига до рекордните 79,1 пункта

04.07.2019 | 09:26 Редактор: Ралица Братанова
Изсветляване на икономиката ни до 2023 г. - напълно реалистично!

Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото на прозрачност достига рекордните 79,1 пункта.

Борисов посочи, че по прогнози на работодателите през 2023 година нивото на индекса "Икономиката на светло" за България ще е на нивото на най-добрите показатели и с ръст от 15%.

"Разбира се, че е реалистично. Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкова по-прозрачна става системата по естествен начин", обясни банкерът Левон Хампарцумян в "България сутрин".

Според него има фирми, които са намерили достатъчно причини да разширяват дейността си в България, но за да идват повече бизнеси тук, имаме нужда от квалифицирана и добре образована работна ръка. 

През последните два месеца се наблюдава ръст от над 10% на бързите кредити, които се теглят основно с цел почивка. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

"Този бърз малък кредит е еквивалент на това да обиколите приятели, роднини и колеги и да вземете по 200-300 лева назаем, които ще върнете от следващите заплати. Ако едно ходене на море струва 1000 лева, има два начина да го направиш - да спестяваш предишните месеци или да заемеш от бъдещите си доходи", коментира банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Според него повечето българи, които взимат кредит за море, са уверени в доходите си и не се притесняват дали ще могат да ги върнат. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК