България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Парите за детските лагери у нас не се управлявали добре

Приоритет по време на ваканциите била сигурността на подрастващите

18.06.2019 | 08:29 Редактор: Юлия Христова
Парите за детските лагери у нас не се управлявали добре

Детските лагери у нас предлагат възможност за услуга на социална цена. Проблемът е, че ресурсът, който държавата отпуска за тях - около 4 млн. лева - не се управлява добре, а персоналът е недостатъчен. Това каза в предаването "България сутрин" създателят на пътуващото читалище "Бащино огнище"  Ивайло Шопски.

Според организатора на детски лагери Гергана Димитрова, при приключенските ваканции сред природата приоритет е отдихът, който позволява на децата да са колкото се може по-близо до природата. Затова често пъти организаторите предпочитат нощуване на палатки. 

"Програмите са разработени преди 15 години, проверени са, на първо място е безопасността на децата. 24 часа инструктори се грижат за подрастващите", посочи тя.

"При организирането на някои лагери се набляга на придобиване на знания за съответния регион, на патриотизма. Базите са великолепни, но е нужно добро управление, в момента няма стопанин, който да направи тази социална услуга да е качествена", подчерта още Шопски.

"Наблягаме на развиване на социалните умения на децата", каза пред Bulgaria ON AIR инструкторът Георги Беров. 

За качеството на храната се следи по време на предварителните доставки и поръчки, стана ясно от думите на събеседниците.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК