fallback

Стойката ни се отразява на процесите в тялото, обездвижването е пагубно

Всеки може да научи тялото си да функционира правилно

13.06.2019 | 08:02 Автор: Бойко Димитров

Проблеми с очите могат да се отразят негативно на кръста. Това обясни в "България сутрин" постурологът Спартак Янакиев. Той допълни, че науката за правилната стойка на човек е сравнително нова - на 50 години, но вече е доста развита в страни като Франция, Италия, САЩ. 

Янакиев, който по професия е стоматолог, подчерта, че човешката стойка се отразява на всички процеси в тялото. Причината е, че тя зависи от много рецептори, които се намират из цялото тяло.

"Човешката стойка отразява всички събития в тялото, включително физиологични и патологични. Ако имаме някакви заболявания, те ще дадат отражение на нашата стойка. Тя зависи от различни рецептори в тялото. Стойката, която ежедневно поддържаме, се отразява на много неща, между които паметта, когнитивните способности на човек. Възможно е проблеми с очите да се отразят на кръста или долната челюст. Проблемите със стъпалата пък могат да се отразят на колената и дори на вътрешните органи", обясни Янакиев.

Той допълни, че чрез подходящи упражнения всеки може да научи тялото си да функционира правилно и да изправи стойката си. Янакиев също така бе категоричен, че обездвижването е пагубно за всеки човек.

"Чрез подходящи упражнения, които се повтарят ежедневно, можем да научим тялото си да функционира по по-оптимален начин. Движението е в основата на живота. Обездвижването е пагубно. Постурологията е сравнително млада наука - с 50 годишна история. У нас едва от година има движение на постурологията, след като бе основана родната асоциация", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България сутрин
fallback