България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красотата на Азия се пренася в София с "Магията на Изтока"

Фестивалът отново е с насоченост към грижата за децата

12.06.2019 | 09:33 Редактор: Тодор Петров
Красотата на Азия се пренася в София с

Зрителите на "България сутрин" имаха удоволствието да станат свидетели на типичен за остров Бали танц с маски. Подобни представляния ще бъдат силно застъпени по време на азиатския фестивал "Магията на Изтока". 

Фестивалът ще се проведе тази събота в Борисовата градина в София. Събитието ще е с продължителност от 10 до 20 часа. Входът е свободен, а организаторите са подготвили редица изненади за посетителите.

"Азия представлява изключително много духовното и мистичното. Ще бъдат представени индонезийски танци на мистични същества. Когато дойдох в Бъгария за пръв път, си помислих, че единственият начин да представим Азия е да доведем нашата култура със себе си, защото България е западна страна с източна душа", обясни посланикът на Индонезия у нас  Н.Пр. Сри Астари Расджид.

Фестивалът отново е съчетан с благотворителна кауза, която е насочена към родителската грижа и най-малките. Директорът на фондация "За нашите деца" Мариана Тасева посочи пред Bulgaria ON AIR, че около 1000 деца продължават да бъдат изоставяни и разделяни от своите семейства. 

"Мястото на децата е в семейството, затова работим много в тази насока. Имаме 4 основни програми, по които в София и Пловдив работят над 60 специалисти. Работят да изградят сигурна мрежа, така че децата да не попаднат в институция", посочи тя.

По думите ѝ всяка година във фестивала се включват все повече посолства, които се убеждавали, че организаторите са надежден и сигурен партньор. Миналата година азиатският фестивал е подкрепил 53 деца в приемни семейства. Работи се приоритетно с най-малката възраст - от 0 до 7 години.

"Без първите 7 няма как едно дете да получи равен старт и да върви напред", подчерта Мариана Тасева.

"Този фестивал се организира за трета година и от самото начало работим заедно с Международната асоциация на жените. През последните две години работим с фондация "За нашите деца". Радваме се, че успяваме да работим за една добра кауза. Културната дипломация е доброто средство за разбирателството между две страни", каза още Н.Пр. Сри Астари Расджид.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК