България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Нов документален филм разказва за предсказанията на Ванга

Премиерата на лентата ще бъде в Зала 1 на НДК на 19 юни

20.05.2019 | 10:10 Редактор: Василена Василева
Нов документален филм разказва за предсказанията на Ванга

23 години след кончината на Вангелия Гущерова, или просто пророчицата Ванга, нейното име не спира да се произнася с уважение от астролози и страхопочитание от привържениците на конспирацията. Медиите също не пропускат възможността да припомнят за нейните завети, а понякога и да злоупотребят и интерпретират погрешно думите на българската ясновидка.

Наред с чисто необяснимите качества и сили на Ванга, народът все още пази спомена за скромната жена, живееща в хармония с природата и животните около Рупите и помагаща на онези, които я потърсят.

Съвсем скоро българските зрители ще могат да видят нов филм за легендарната гадетелка с неизлъчвани досега кадри, предсказания и очевидци, мълчали през последните десетилетия. Лентата проследява разказите на свещеника, който дава последно причастие на Ванга, както и племенника, който показва къде е родена и кръстена Вангелия. 

"Един филм за Ванга се прави с кредит на доверие, който трябва да бъде получен именно от близкия кръг хора, познавали я много добре. И именно това е ексклузивното в продукцията. Тя ни припомня, че пророчицата от Петрич е вкарала над 5500 души в православната вяра. Документалният разказ от очевидци показва как тя не е спестявала на политиците истините и е предсказвала директно дори на най-високопоставените в Кремъл", сподели в студиото на "България сутрин" режисьорът и сценарист Стоян Петров.

Премиерата на лентата ще бъде в Зала 1 на НДК на 19 юни. Вдъхновител на филма пък се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите чрез сценаристът и режисьор на продукцията Стоян Петров.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.