България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ген. Константин Попов: За Българската армия тепърва предстоят добри времена!

Много е важно да усвоим новите технологии, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR

06.05.2019 | 11:20 Редактор: Василена Василева
Ген. Константин Попов: За Българската армия тепърва предстоят добри времена!

Българската армия заслужава хубаво бъдеще! Безспорно се полагат усилия в тази насока. И то не само в последно време. Българската армия е преживяла много. Имала е и възходи, и падения. Но съм сигурен, че тепърва идват добри времена за нея. Това каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов.

На 7 май за САЩ заминава българска делегация, за да преговаря за закупуването на нови самолети за Военновъздушните ни сили. В началото на годината парламентът възложи на Министерския съвет да изготви договор и да води преговири с американското правителство за закупуване на нови бойни самолети F-16.

"Много ми се иска нещата да се случат възможно най-скоро. За съжаление процесът е сложен, предстоят преговори, оценки. Нека обаче признаем - никога досега държавата ни не е стигала толкова далеч и не сме имали подобна политическа воля и решителност, за да бъде постигнат краен резултат. А именно - страната ни да разполага с един добър боен самолет", отбеляза ген. Попов.

Той допълни още, че е много важно да бъдат усвоени новите технологии, новият начин за водене на въздушен бой и взаимодействието със сухопътните войски и военноморските сили. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК