fallback

Румен Леонидов представи новата си книга "Покаяние Господне"

Тя се състои от няколко цикъла - Просъници, Бдения, Сънописи

29.04.2019 | 09:06 Автор: Василена Василева

Мнозина философи и автори буквално са си блъскали главите и са се давели в темата за сънищата и връзката им с нашия живот. А дали е прав Едгар Алън По, който смята, че всичко, което виждаме, е сън в съня? 

В студиото на "България сутрин" поетът и журналист Румен Леонидов представи книгата си "Покаяние Господне". Тя се състои от няколко цикъла - Просъници, Бдения, Сънописи. Терминът "бдение" е с църковния смисъл. То представлява обичаен обряд в манастирите или в черквите, особено в навечерието на празниците.

Останалите цикли на книгата са описани като просъници - унес, предшестващ истински сън, в който има все пак някакви видения. И истинските сънища, чиито описания авторът нарича Сънописи.

"Книгата не е само поезия. Един приятел дори ми каза, че това съвсем не е стихосбирка, а нещо различно. Други път смятат, че ако има поезия, то тя е превърната в дух", сподели журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че за него сънят представлява пътуване на душата в различни вселени, срещи с различни чудовища, чудеса, с познати и непознати хора.

"Така през годините успях да запиша около 100 страници. Много внимателно наблюдавам какво сънувам. И често се оказва, че това са различни рефлекси от деня - това което съм прочел, срещнал или нещо, за което съм си мислил", допълни още Румен Леонидов.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback