България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Страх в "Орландовци" заради ново ромско гето, ВМРО се зае с казуса

Спор в студиото на "България сутрин" между Карлос Контрера и Христо Николов

25.04.2019 | 08:47 Редактор: Тодор Петров
Страх в

Ново ромско гето вдигна на крак живеещите в столичния квартал "Орландовци". Над 500 души са се подписали с искане новоизникналите постройки да бъдат премахнати незабавно. 

Гражданите са уплашени, защото по думите им къщите се обитават от хора от криминалния контингент. Страхуват се и останалите роми в "Орландовци". ВМРО се зае с казуса, а от Столичната община обещаха проверки.

"В "Орландовци" имаме системен проблем с хора, които идва отнякъде и се населват. В полето бяха съборени доста постройки. Нещата ескалират в годините. Дори на местните роми отдавна им е писнало от пришълци. Стига с този хаос и анархия! Заселва се някой и си прави каквото иска, абсолютна анархия е това нещо", заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Христо Николов от Фондация "Саворе" го контрира с тезата, че въпросните хора живеели там от поне 25 години. 

"Как пък точно днес решихме, че тези хора са дошли отнякъде? Това се използва чисто партийно. Полицията прави проверки. Ако има криминално проявени лица, на тях там ли им е мястото?! Къде е структурата на държавата в лицето на институциите", настоя Николов в "България сутрин".

И на свой ред отправи въпрос към общинския съветник от ВМРО:

Защо българите си дърпат децата от училище, за да не са с ромчета?

"Защото масово не се ваксинират в гетата против морбили и защото има хепатит", подчерта Контрера.

"Самата полиция много пъти е натискана от НПО-та и им се дават указания да не закачат гетата", заяви общинският съветник.

Карлос Контрера очаква да приключи целият процес по събарянето на незаконните постройки, а СДВР да засили полицейското присъствие в "Орландовци".

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК