България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глутница безнадзорни кучета вилнее из улиците на Перник

От общината и МВР са заявили на гражданите, че това не е техен проблем

24.04.2019 | 08:45 Редактор: Зорница Костадинова
Глутница безнадзорни кучета вилнее из улиците на Перник

Жители на Перник сигнализираха на екипа на Bulgaria ON AIR за глутница кучета, която вилнее из улиците на града. Местните са готови на протест, ако не се вземат мерки.

Броят на кучетата надхвърля 20. Граждани от квартал "Мошино" споделят, че многократно са подавали сигнали до различни институции, но резултат няма. А проблемът е от две години. 

За да избегнат нападение от животните, жителите минават по близко мостче, което обаче не решава проблема. Те предполагат, че от близката бензиностанция им дават храна и ги отглеждат.

Един от гражданите, който е незрящ, разказа колко му се е затруднило предвижването през града заради глутницата. Той е принуден да има винаги придружител със себе си и да използва предимно таксита за целта. За щастие, до момента няма нападнат човек.

Жителите споделят още, че децата няма как да ходят сами на училище и родителите им са задължени да ги карат с автомобили дотам. А от общината и МВР са им казали, че кучетата не са техен проблем. 

Хората от квартала са готови да излязат на протест, ако положението не се промени, защото не искат да се случи инцидент и едва тогава да се вземат мерки.

Bulgaria ON AIR продължава да следи темата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК