България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Блокирани изходи с горими материали - най-честите нарушения в храмовете преди Великден

Това обясни гл. инсп. Явор Райчев от столичната пожарна

18.04.2019 | 08:09 Редактор: Ивайло Николов
Блокирани изходи с горими материали - най-честите нарушения в храмовете преди Великден

Броени дни преди Великден проверяват всички храмове в страната. Инспекторите от противопожарна защита следят за изправност на пожарогасителите в църквите, и за достъпа до аварийните изходи и входове на храмовете. Свещниците в храмовете също трябва да са обезопасени с негорящи подложки.

Главен инспектор Явор Райчев от Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че най-честите нарушения, които откриват инспекторите, са свързани с блокирани изходи или струпани горими материали пред тях.

"Ние правим проверки най-вече свързани с това дали храмовете са осигурили пожарната безопасност на своята територия", каза той.

Главен инспектор Райчев поясни, че се проверява дали изходите на църквите могат да се отварят бързо при евентуален инцидент.

"Ние минаваме предварително, даваме предписания с цел тези горими материали да бъдат премахнати и изходите да бъдат свободни. Това е най-често срещаното като забележки и нарушения", поясни инспекторът в ефира на "България сутрин"

От пожарната припомнят още, че всички, които ще ходят на църква за Великден трябва да са много предпазливи и да се пазят взаимно от инциденти.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК