fallback

Очаква ни слънчев ден, температурите обаче остават ниски, максималните - между 12° и 17°

През деня на места в западната половина от страната отново ще превали дъжд

16.04.2019 | 08:04 Автор: Василена Василева

Времето днес ще бъде типично пролетно. След преобладаващите облачни дни през последните седмици, днес ни очаква повече слънце. Температурите обаче няма да се повишат значително. През деня на места в западната половина от страната отново ще превали дъжд, в планините над 1800 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб. Минималните температури ще са между 1° и 6°,на отделни места в Североизточна България и по високите полета, при изясняване в нощните часове, ще се образува слаба слана. Максималните ще са между 12° и 17°. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Ще остане хладно. Максималните температури ще са между 13° и 14°. Температурата на морската вода - 11-12°. 

В сряда слаби превалявания ще има само на изолирани места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд, допълни още синоптикът на Bulgaria ON AIR.

Вятърът ще остане от северозапад, привечер в Източна България отново ще се ориентира от североизток. 

Сутрешните температури ще са предимно между 1° и 6° и на отделни места, главно в Североизточна България и по високите полета, ще се образува слана. 

Дневните слабо ще се повишат. В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. 

Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България сутрин
fallback