България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Спас Гърневски: "Апартаментгейт" беше добре организирана акция

От доста време в страната ни се прави опит за "пълзящ преврат" срещу правителството, отбеляза депутатът от ГЕРБ

15.04.2019 | 09:45 Редактор: Василена Василева
Спас Гърневски:

"Идва ми да взема един чук и където има тераси, покриви, да ги счупя и да приключваме". С тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред партийния актив скандала с апартаментите, довел до оставките на водещи фигури от ГЕРБ, между които и заместника му в партията Цветан Цветанов, подал оставка като депутат.

Премиерът заподозря, че изнасянето на компромати ще бъде в основата на предизборната битка. Той предупреди, че не е изключено в надпреварата да се използва и етническото напрежение по места. 

А вече са ясни и имената на червените конкуренти. Социополите пък предвиждат минимална разлика между двете партии.

"На фона на всички скандали и битки в БСП, които продължават от доста дълго време, ние от ГЕРБ от своя страна представихме своите приоритети и то на изключително високо ниво. Това само по себе си показа къде се намира демокрацията и кой е готов да я защитава е Европейския парламент", коментира в студиото на "България сутрин" депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той бе категоричен, че скандалът "Апартаментгейт" е била една "много добре организирана акция", която била налице от вече повече от две години насам, създавайки се напрежение и целяща насочване на прожекторите към управляващите.

"Ако има скандали в политическия живот, то те се създават именно от опозицията", отсече Гърневски.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ заяви, че от доста време в страната ни се прави опит за "пълзящ преврат" срещу правителството.

"Когато погледнем изпълнението на програмата на управляващите, можем да забележим, че тя е успешна. И това става най-ясно от доходите на българите. Към момента имаме два пъти по-висока минимална и средна работна заплата", каза още гостът в студиото на "България сутрин".

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.