България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В деня на шегата: Говореща статуя на Бойко Борисов грейна на площад "Гарибалди"

По-късно статуята бе премахната, а премиерът публикува неин фотос с текст "Честит първи април"

01.04.2019 | 18:42 Редактор: Бойко Димитров
В деня на шегата: Говореща статуя на Бойко Борисов грейна на площад

Говореща статуя на премиера Бойко Борисов грейна на площад "Гарибалди" за 1 април. Освен че монументът рецитира част от речите на министър-председателя, очите му светят по подобие на паметника на цар Самуил, който се намира до "Александър Невски". По-късно огромната статуя беше прибрана от автора. Премиерът Борисов пък публикува снимка на паметника с надпис - "Честит първи април".

Авторът на паметника Андрей Врабчев заяви пред Bulgaria ON AIR, че не цели да се подиграва на премиера и властта, а просто да обърне внимание на обществото, че това, което правим днес, е история и един ден може да се наложи да се слагат паметници на сегашните политици. 

"Трябва да гледаме с това око на действията си, тъй като, ако днес те ни се струват нелепи, след години могат да бъдат героизирани. Самата статуя говори и ѝ светят очите, тъй като това е закачка с новите интерактивни статуи. Дълго време чаках този момент. Всичко, което се случва в София, е свързано с партията на премиера. Това е причината да сложа паметника тук. Реакциите на хората се променят с напредването на деня. Те вече се впечатляват много трудно. Паметникът ще остане тук, докато му работят батериите. Монументът е правен по подобие на този на Ленин, който стоеше в близост до ЦУМ. В едната си ръка Бойко Борисов държи ножици, които символизират строителството, а в другата - книги. Под него има символ с две преплетени букви Б", разказа в "България сутрин" Врабчев. 

Част от столичани обаче не харесаха идеята на автора и го разкритикуваха за нелепата шега да прави паметник на жив човек. Въпреки това доста минувачи си направиха снимки с оригиналния монумент. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Бойко е страхотен премиер с чувство за хумор и в интерес на истината си мисля, че заслужава някой ден истинска статуя! Няма човек, който да е направил повече за страната Сигнализирай за неуместен коментар