България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гергана Димитрова - Белонога се обръща към корените на народната музика

Премиерата на новия ѝ албум ще се състои на 21 март

18.03.2019 | 10:35 Редактор: Бойко Димитров
Гергана Димитрова - Белонога се обръща към корените на народната музика

Гергана Димитров - Белонога вече е готова с втория си албум. Изпълнителката ще представи след дни "През очите на земята". Премиерата ще се състои на 21 март в "София лайв клуб" от 22:00 часа.

Димитрова призна в "България сутрин", че подготовката на нов албум може да отнеме няколко години. И сподели, че в "През очите на земята" тя и композиторът Костадин Генчев са се обърнали повече към корените на народната музика.

"Процесът по създаване на албума отнема време. Може би 4-5 години. От това, което съм слушала по света, съм се повлияла и вдъхновила. Във втория албум сме заложили на българския фолклор. В този албум сме се обърнали към корените си. Композиторите и аранжорите са придали друго излъчване на тези народни песни. В нашата музика си личи нашият дух, емоционалност", каза тя.

Костадин Генчев пък сподели, че родният фолклор се приема много добре по цял свят. Той допълни, че с Димитрова постоянно получават писма от най-различни радиа и изпълнители, които са възхитени от музиката ни.

"И в първия албум има много звуци от много далечни земи. Ние от малки се занимаваме с народна музика и тя е вътре в нас. Това сме ние и затова правим тази музика. Българският фолклор се приема много добре по света. Постоянно ни пишат хора от цял свят колко са възхитени от музиката ни", разказа Генчев пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК