България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Деца от различни етноси и известни театрали представят проекта "Медея"

Постановката ще се играе само веднъж - на 28 юни в Пловдив

18.06.2019 | 10:48 Редактор: Бойко Димитров
Деца от различни етноси и известни театрали представят проекта

Деца от различни етноси и известни български актьори ще представят пред родна публика проекта "Медея". В пиесата участие ще вземат и студенти от Нов български университет. Представянето на спектакъла ще бъде на 28 юни от 21:00 часа на сцената на Античния театър в Пловдив.

Актрисата и преподавател Снежина Петрова обясни в "България сутрин", че спектакълът, който е част от инициативата "Пловдвив - европейска столица на културата 2019", ще се играе само веднъж. Тя допълни, че в пиесата участие ще вземат известни актьори като Владо Пенев и Койна Русева.

"Това ще е второто театрално участие на Никола. Не планирахме децата да имат толкова ключова роля, но с всеки изминал ден те завземат сцената. Той и Марина, която е дъщеря на друга актриса от проекта, ще поемат тежката роля на децата на Медея и в крайна сметка ще паднат в жертва на нейната стихия. Екипът е 60 души. Ще имаме музиканти на живо, има група от 20 студенти от НБУ. Спектакълът ще се играе само веднъж. Част от приходите ще отидат за продължаване на дейността ни. Най-важното е участието на деца от различни общности", обясни тя. 

Синът ѝ Никола, който е на 10 години и играе едно от децата на Медея, сподели, че не се притеснява от предстоящото си излизане на сцената, тъй като вече има едно представление зад гърба си.

"Не се притеснявам от предстоящия спектакъл и публиката, тъй като вече съм играл в друго представление. Искам да стана актьор като порасна. Вълнувам се преди представлението, защото според мен ще стане хубава постановка. Беше ми интересен огнедишащият дракон, който пази Златното руно. Когато съм на сцената нещо в мозъка ми се раздвижва", каза Никола пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни Facebook ТУК