България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Процедурата по модернизация на армията ни трябвала да започне веднага

Не бива да се съмняваме в решенията на НС, каза бившият министър на отбраната Николай Ненчев пред Bulgaria ON AIR

12.06.2017 | 08:15 Редактор: Иван Берберов
Процедурата по модернизация на армията ни трябвала да започне веднага

Питането и чуденето около решението на Народното събрание за модернизиране на армията ни трябва да спре. Ако сме наистина демократична парламентарна република не трябва да подлагаме под въпрос решенията на НС. Милиард и половина лева за тази процедура са предвидени от държавния бюджет и са отпуснати, няма причина да се бавим. 

Това посочи бившият министър на отбраната Николай Ненчев в студиото на "България сутрин". Според него най-важното нещо за България е къде иска да бъде на геополитическата сцена.

"Най-важното е геостратегията на България, къде искаме да бъдем и каква отбрана ще изграждаме. Процедурата не бива да бъде отлагана. Редно е да сключим договор до няколко месеца за закупуването на самолети", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Относно делото, което се води срещу него за застрашаване на националната ни сигурност, чрез извършване на ремонт на двигателите на изтребителите МиГ в Полша, той заяви, че делото е поръчково.

"Делото е поръчка от Русия, от мафията. В някои от обвиненията пише, че съм засегнал интересите на руската компания. Ако отново трябва да взема решение в интерес на българския народ ще постъпя по същия начин. Сделката с Полша е с около 40% по евтина от тази в Русия", уточни гостът.