България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Целувкагейт": Окончателната санкция за Кобрата предстои

Рейтингът на Кубрат Пулев скочил значително след целувката с Джени Суши

15.05.2019 | 10:00 Редактор: Юлия Христова

"Решението за Кубрат Пулев е предварително. Tо слага рамки за изпълнение, окончателната санкция предстои", каза в студиото на "България сутрин" докторът по международно право Ивайло Дерменджиев. "Комисията, постановила въпросното решение, е щатска и решенията ѝ подлежат на обжалване в щатските съдилища. Ще може да бъде обжалвано решението не от вчера, а това което предстои да бъде взето на 22 юли", коментира адвокатът.

"Във времето, в което Кобрата ще бъде в Америка, ще продължи да тренира, надявам се да дойде звездният миг и да направи още един мач", заяви треньорът по бокс Михаил Таков.

По думите един подобен казус е свързан и с много финансови интереси, което не бива да се пренебрегва.

"Не е изключено Джени Суши и адвокатката ѝ да стигнат до нов иск за обезщетение. Te бавно и методично си създават доказателства, нo на тях им трябваше вчерашното решение. Решенията на щатската комисия служат за доказателства, това е тактика", посочи още Дерменджиев пред Bulgaria ON AIR.

Таков от своя страна пък коментира, че след целувката рейтингът на Кубрат се е покачил значително. "Познавам го и моето мнение е, че това е провокация от страна на Джени Суши", каза още той. 

По темата, в телефонен разговор от САЩ главният редaктор на сайта Bulgarica.com Евгени Веселинов заяви, че в съдебната зала по време на изслушването нещото, което е направило най-голямо впечатление е, че адвокатката на Суши е поискала като доказателства да бъдат представени видеа  за държанието на журналистката след мача. Искането ѝ обаче е било отхвърлено от комисията. 

"В залата Кобрата се държа много достойно, беше признателен и уважи, че те искат да се извини. Призна и че нещата трябва да се поправят. Беше внесена и петиция от българи в Калифония, която оказа влияние и беше знак за солидарност", заяви Веселинов.  

Гледайте цялата дискусия по темата във видеото!

Харесайте ни във страницата ни във Facebook ТУК