fallback

Ц.Алексиев: За да минем на нов етап от развитието си, настъпи момента Сирма Груп да потърси външно финансиране

Цветан Алексиев, изп. дир. на Сирма Груп Холдинг

20.03.2015 | 10:30 Автор: Дориана Ранкова

 

Цветан Алексиев, коментира излизането на Сирма Груп Холдинг на БФБ, като необходима стъпка за групата да мине на следващото ниво. IPO-то се очаква преди лятото, като минимум 8 милиона акции за успех трябва да бъдат продадени. Алексиев добави обаче, че от компанията очакват поне два пъти повече продадени акции. Цената ще варира между 1,20 и 1,65 лв. 

Дъщерните компании в холдинга оперират на няколко континента и реално бизнеса не се колебае от слабия ръст на българската икономика в сравнение с този на други по-развити страни.Изпълнителният директор на компанията коментира голяма сделка за Телерик, като голям успех и поздрави колегите си. Това отваря врати за целия български бизнес, добави той, и каза, че сравнение с двете компании по успех що се касае до IPO- то на Сирма не е коректно да се прави. 

Вярвам, че  нашата индустрия може да стане флагман в развитието на българската икономика, каза още Цветан Алексиев, и  добави, че компанията му дарява софтуер за българските музеи с цел да подкрепят именно икономиката у нас. Софтуерът се използва в Националната галерия на САЩ и  Metropolitan  Museum в Ню Йорк. 

Повече за него, както и какво би купил инвеститор ако се разгледат отчетите на Сирма Груп Холдинг, може да видите в следващия видео материал:

Инвестбук с водещ Дориана Ранкова

 

 

fallback
fallback