Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Как се продава българско гражданство

Що е то "Балкански Бенелюкс"

05.11.2018 | 13:59 Редактор: Зара Паталева
Как се продава българско гражданство

Арести у нас в Агенцията за българите в чужбина, арести в Кюстендил и в Сърбия. Как може да се пресече порочната практика на бавене и нерегламентирано плащане за българско гражданство - говорим с бившия директор на Агенцията Райна Манджукова. 

Четиристранната среща във Варна на премиера Бойко Борисов и колегите му от Гърция и Румъния и президента на Сърбия, с израелския премиер Бениамин Нетаняху. Коментар на проф. Владимир Чуков, според когото тази среща и присъединяването на изралския премиер към нея много силно заявява легитимирането на нов регионален субект, когото наричат "Балкански Бенелюкс". 

Дойде ли краят на ерата Меркел? Германският канцлер заяви, че се оттегля от партийния пост и няма да се кандидатира за никакви политически постове, след като приключи сегашният й мандат през 2021 г. Меркел беше силната личност не само в Германия, но и в Европа през едни от най-съдбоносните й моменти, като бежанската криза, финансовата криза, гръцката дългова драма, центробежните сили в еврозоната и в самия ЕС. Кой ще поеме лидерството на Европа и ще бъдат ли отслабени позициите на Германия на стария континент? Говори евродепутатът Андрей Ковачев. 
 

Втора част гледайте тук >>