Тлеещи конфликти

Възможна ли е коалиция в Германия като тази в България

01.10.2017 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Тлеещи конфликти

Ангела Меркел ще бъде за четвърти път канцлер на страната. Така тя ще се нареди до Хелмут Кол и Конрад Аденауер, изиграли ключови роли в развитието на Германия след края на Втората световна война. А възможно ли е Ангела Меркел да направи коалиция с "Алтернатива за Германия" и с подкрепата на Свободните демократи, както направи Борисов с Патриотите и Воля? Как ще се отрази резултата на Европейския съюз и България?

Нарастващото напрежение в българската оръжейна индустрия вероятно е свързано с нейното преструктуриране. Като че ли управляващите се опитват да национализират вторично вече приватизираните предприятия като Арсенал, Емко, Аркус, Дунарит. Започва ли ревизия на приватизацията, при това от МВР и ДАНС, която Борисов обеща по време на предизборната кампания за изборите за президент миналия септември? И какъв ще е резултатът от това за икономиката и обществото? 

Ще се роди ли в резултат на референдума в Иракски Кюрдистан нова държава ? Ще поискат ли турските кюрди да се отделят от Турция и да се присъединят към нея? Ако последват тежки репресии и навлизане на турски тежковъоръжени части в Турски Кюрдистан, това ще бъде ли начало на гражданска война в региона? Може ли тя да прерасне в световен конфликт?
Всичко това и още – в предаването „Видимо и невидимо“ в неделя.

Втора част гледайте тук >>