В Европейския или в Евразийския съюз е България

Каква Европа ни очаква след 26 май

19.05.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
В Европейския или в Евразийския съюз е България

На 9 май 2019 г. държавните и правителствените ръководители от ЕС се събраха на неформална среща на Европейския съвет в Сибиу, Румъния. Там те разгледаха стратегическите планове за Съюза през следващите години и се споразумяха да се срещнат отново на 28 май 2019 г. в Брюксел, за да обсъдят резултатите от изборите за Европейски парламент. Вместо визия до 2024-та, лидерите приеха добре звучаща максимално обща декларация за своето единство и увереност в бъдещето на ЕС. 

Поредният марш на Безсмъртния полк в България на 9 май, сам по себе си недопустим, бе само прелюдия към Асамблеята на народите от Евразия, която ще се проведе между 19 и 25 май 2019 в София и Пловдив. Но още по-важно е очевидно търсеното съвпадение на форума с евроизборите и с най-светлия български празник 24 май. Защо президентът на една страна-членка на ЕС и две български министерства се ангажират с развитието, цитирам, "на евразийските интеграционни  процеси"? 

На 14 май земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, защото не уволни заместничката си, дала своя телефон на сайта на една от къщите за тъщи. В същия ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска прошка и призова вътрешни борби да не спират развитието на младите. Две седмици по-рано същите призиви отправи и премиерът Бойко Борисов. 

Коментари в студиото на "Видимо и невидимо" на Младен Стоянов – предприемач, Икономиста; Даниел Стефанов – политолог, Философа и Калуди Калудов –  оперен певец, Артиста по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>