Бизнесът: Вдигаме заплатите с 8 до 16%, но протестите да спрат

Призоваха за спокоен политически климат, за да не намаляват доходите

21.11.2018 | 18:47 Редактор: Тодор Петров
Бизнесът: Вдигаме заплатите с 8 до 16%, но протестите да спрат

Заплатите в частния сектор се вдигат от 8 до 16% от догодина. Това обещаха представителите на бизнеса след среща при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха и синдикатите.

Всички те се обявиха срещу протестите и си пожелаха спокоен политически климат, който да повлияе положително на икономиката. В името на стабилността протестите трябва да спрат, категорични са представителите на бизнеса. А причината - при временно правителство доходите намаляват вместо да се увеличават. 

"Ние сме демократична държава. Всеки има право да изразява своето мнение и всеки решава по какъв начин. Единственото, което можем да кажем е, че не трябва да се пречи на другите, които не искат да протестират", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

"И аз мога да изляза с моите секретарки, счетоводителки и чистачки от офиса. И сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя по-голям митинг тук пред МС, ако аз нещо съм недоволен. Това не е нормално", коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Синдикатите подкрепиха работодателите по темата за протестите. И призоваха държавните институции да направят същото, когато става дума за българския работник. 

Вижте още в репортажа на Иван Иванов.