Общински съветници от БСП предлагат промени в бюджета на Столична община

Според тях те ще увеличат приходите с допълнителни 38 млн. лева

21.01.2017 | 17:50 Редактор: Жанета Нейкова
Общински съветници от БСП предлагат промени в бюджета на Столична община


Общинските съветници от БСП предлагат промени в проекта за сборен бюджет на Столична община за 2017 г., предава Investor.bg

Според тях те ще увеличат приходите с допълнителни 38 млн. лева, съобщават от пресцентъра на партията.

Въпросните допълнителни средства трябва да бъдат разпределени в разходната част на бюджета в секторите “Образование”, “Здравеопазване”, “Социално осигуряване, подпомагане и грици”, “Жилищно строителство”, "БКС и опазване на околната среда", "Почивно дело, култура и религиозни дейности", "Култура" и "Отбрана и сигурност", които са приоритетни за местните политики на БСП в София, посочват общинските съветници.

Те предлагат средствата, които са предвидени за ремонт на вътрешнокварталната улична мрежа, да бъдат увеличени с 9 млн. лева. Именно това е и една от основните точки, залегнали във внесения от социалистите доклад до председателя на Столичния общински съвет.
Предложението включва увеличение на средствата за поставяне на камери и изграждане на допълнително видеонаблюдение в размер на 3,5 млн. лева. Освен това социалистите настояват за други 2 млн. лева, които да бъдат отделени за проектиране и начало на изграждане на две нови спортни зали в районите “Люлин” и “Младост”.

Те държат да бъде увеличен и бюджетът за физкултура и спорт с 3 млн. лева, като в тях да бъде включено изграждането на нови и ремонт на съществуващи спортни площадки в районите.