Кои са уменията, които ще ви се отплащат цял живот?

Съществуват умения, които ще ви бъдат изключително полезни, ако успеете да ги овладеете

10.08.2016 | 07:42 Редактор: Ирина Георгиева
Кои са уменията, които ще ви се отплащат цял живот?

Най-добрите неща в живота може да са безплатни, но това не означава, че не отнемат време, пот и постоянство, за да се сдобием с тях. Това е особено валидно, когато става въпрос при научаването на важни житейски умения, пише Business Insider.

За да се установи в кои таланти си струва да инвестираш, от сайта за въпроси и отговори Quora поставят въпроса: "Какви са най-трудните и най-полезните умения, които могат да се научат?"

Ето списък с такива умения:

Овладейте съня си - колкото по-лесно заспивате и се събуждате, толкова по-добре ще спите като цяло.

Съпричастие - "Можете да сте най-дисциплинираните, най-брилянтните и дори най-богатите в света, но ако не ви е грижа или не сте съпричастни с другите хора, тогава не сте нищо повече освен един социопат", пише Камиа Тейлър.

Управлявайте времето си - Ефективното разпределяне на времето е едно от най-ценените умения от работодателите.

Търсете помощ - Никой не иска да бъде приеман за слаб или неподготвен, но търсенето на помощ показва екипност и това е едно много търсено умение от работодателите.

Последователност - тя е от съществено значение за постигане на всякакъв успех.

Позитивната настройка - Отнема време, за да изградиш доверие и способност да вярваш в себе си.

Трябва да знаете, кога да не говорете - и всъщност да го правите - Има случаи, когато най-добрият ход е да не говорите.

Слушайте - "Нещата са много по-лесни, когато хората са на една и съща страница."

Противопоставяйте се на клюките - "Най-важното нещо в живота са взаимоотношенията. И най-важното нещо за изграждане и поддържане на добри отношения е доверието." Един от най-лесните начини да загубите доверие е като клюкарствате за хората зад гърба им.

Овладявайте мислите си - За направите това, което искате и за да го постигнете, трябва съзнателно да насочвате мисленето си.

Стойте в настоящето - Изследване показва, че 47% от хората са някъде другаде, докато се занимават с нещо. Хората са "по-малко" щастливи, когато умът им скита без значение какво правят в момента.

Говорете - Говоренето сред публика е трудно за много хора. Дори и американският магнат Уорън Бъфет е казвал, че преди е бил толкова ужасен от говоренето пред публика, че му се е повръщало.