Продават най-големия магазин на Carrefour в България

Цената е над 32,3 млн. лева

29.03.2016 | 15:09 Редактор: Луиза Божинова
Продават най-големия магазин на Carrefour в България

Частен съдебен изпълнител е обявил за продажба магазина на веригата Carrefour в търговския център "The Mall" на бул. „Цариградско шосе” в София.

Исканата начална цена за хипермаркета със застроена площ над 15 хил. кв.м, както и една втора идеална част от обособения подземен паркинг, складовите помещения и идеалните части от правотото за строеж, е над 32,3 млн. лева.

Продажбата започва реално от 9 април, като огледите и внасянето на офертите ще продължи до 9 май. Търгът е насрочен за 10 май.

Върху имотите са наложени възбрани, заради една от които е и продажбата.

Магазинът в мола на "Цариградско шосе” е най-големият, който веригата притежава у нас.

От няколко години Carrefour има проблем с плащанията към доставчици. През последните няколко месеца бяха стартирани няколко дела за несъстоятелност на веригата от доставчици заради натрупани дългове.

Френската верига Carrefour навлезе в България в разгара на кризата. Първият й магазин беше открит в Бургас през 2009 г. Магазинът в The Mall е един от първите на веригата в страната и беше открит през 2010 г. с откриването на търговския център.

През 2012 г. френската група се оттегли и българското дружество – КМБ България, стана собственост на гръцката Marinopoulos, която държи франчайз правата за България и останалите балкански държави.

Повече икономически новини четете на Investor.bg