Кирил Вътев: Психозата от страх от храна е много по-канцерогенна от самата храна

В световен мащаб се разиграва нов битка между производителите на различни месни продукти, коментира той

27.10.2015 | 21:34 Редактор: Мариета Иванова
Кирил Вътев: Психозата от страх от храна е много по-канцерогенна от самата храна

Психозата от страх от храна е много по-канцерогенна от самата храна. С тези думи предприемачът и бивш председател на месопреработвателните в България Кирил Вътев коментира в предаването Денят ON AIR разпространената от Световната здравна организация информация, че прекалената употреба на преработени меса може да увеличи риска от заболяване от рак на дебелото черво.

Вътев изтъкна, че всичко е въпрос на мярка и че, както при медикаментите, така и при храната, големите количества са вредни.

Той подчерта, че „в света има достатъчно богата статистика за рак при вегетарианци. Ако месото е най-тежкият проблем, от какво заболят вегетарианците от рак,” коментира той.

По думите му в световен мащаб се разиграва някаква битка между производителите на бели и червени меса, „тъй като за белите ( от птици- бел. ред.) не се казва, че носят рак, само за червените (от свине- бел.ред.)”.