Google представи онлайн рутер

OnHub притежава 13 антени, който осигуряват скорост до 1 900 Мbps

19.08.2015 | 15:43 Редактор: Мариета Иванова
Google представи онлайн рутер

Рутер, който да взаимодейства с останалите електронни устройства в дома, представи Google. Устройството OnHub може да бъде управлявано с помощта на разработената за смартфони операционна система  iOS и Android приложение Google On.

Рутерът притежава способност да оценява необходимостта на различните устройства от интернет връзка. Това се постига чрез мониторинг на дейностите и заявки от потребителите, чиито джаджи са свързани към рутера, предава ТАСС, цитирайки информация от официалния блог на компанията.

„OnHub автоматично осъществява постоянен мониторнг на ресурсите на система, за да намери най-добрия канал за предаване и прием на информация,” се посочва в съобщение на компанията.  Като пример от технологичния гигант посочва, че ако семейство гледа видео онлайн, то всички ресурси са насочени към осигуряване на устойчив сигнал.

Рутерът притежава 13 антени, който осигуряват скорост до 1 900 Мbps.

Новият маршрутизатор е разработен с компанията TP-Link, достъпен е за предварителна заявка в САЩ чрез онлайн доставчици на цена от 200 долара. Очаква се в близко време устройството да бъде налично за продажба и на други пазари по света.