Едмънд Шинг: Краят на един балон е трудно предвидим

Високата доходност на корпоративните облигации е един от сигналите за това, коментира анализаторът от BCS Financial Group.

29.11.2013 | 19:05
Едмънд Шинг: Краят на един балон е трудно предвидим

Дори да приемем, че се намираме в балон на капиталовия пазар, е много трудно да предвидим кога ще свърши, коментира Едмънд Шинг от BCS Financial Group.

„Много е трудно винаги, защото като говорим за оценка, винаги можем да стигнем по-далеч от очакваното. Подемът на пазарите, особено при облигациите традиционно продължава повече, отколкото човек очаква. Така че винаги е трудно да се каже - това е краят“, подчерта още Шинг.

По думите му има определени сигнали, които могат да бъдат проследени и  са показателни, че даден балон е към края си. Един от тях е ръстът на облигациите.

„Смятам и че ръстът на спредовете по кредитите също такъв сигнал. На пазара на корпоративни облигации, особено при високата доходност. Това би било друго място, което да следим. Но ако  погледнем доходността по държавните облигации на САЩ- тя не расте бързо, а спредовете по корпоративните, те са на историческо дъно. Няма никакви признаци все още“, подчерта Шинг.

Вижте целият коментар от видео файла.