Доларът остава почти без промяна

Пазарите продължават да очакват сигнали за намаляване на стимулите от Федералния резерв.

10.09.2013 | 11:02
Доларът остава почти без промяна

 Американският долар почти не отчете изменения в търговията във вторник при пазар, който продължаваше да очаква някакви сигнали за намаляване на стимулите на Федералния резерв през следващата седмица, докато шансовете за атака срещу Сирия се понижават.

Късно във вторник сутринта в Източна Азия доларовият индекс ICE, който измерва измененията на долара спрямо кошница от шест други важни валути, бе на ниво от 81,791, идентичен с нивата от понеделник вечер в Северна Америка.

Индексът на WSJ, който използва малко по-голяма база за сравнение, спада до 73,99 от 74,03 пункта късно в понеделник.

От края на август насам доларът започна да се припознава като безопасно убежище на фона на опасенията за военен удар на САЩ срещу Сирия, който има потенциал да предизвика по-широк регионален конфликт, пише MarketWatch.

По отношение на другите валути във вторник йената поскъпна спрямо долара с 0,42% до 99,49 спрямо 99,59 йени за долар късно вечерта в понеделник, след като японските акции се радват на втория си пореден ден на силни печалби.

Австралийският долар нарасна до 92,63 американски цента спрямо 92,28 в понеделник, след като изследване на Националната банка на Австралия за бизнес доверието през август показва, че настроенията са най-високи от повече от две години насам.

В Индия пазарните участници продължават да са песимистично настроени. Търговците на опции плащат най-високите премии от две години насам, за да се защитят от загуби на индийския пазар. Вчера водещите индекси в Мумбай достигнаха едномесечен връх, сигнализирайки че може би наближава време за корекция.

Вижте коментара на Дейвид Инглес от Bloomberg във видеото!