Българските превозвачи чакат до днес отговор на въпросите си

Турската страна била съгласна на преговори при условие, че получи исканите разрешителни, коментира Миролюб Столарски.

11.02.2014 | 10:14
Българските превозвачи чакат до днес отговор на въпросите си

Българските превозвачи очакват да получат отговори на въпросите с издаването на разрешителни днес, след като вчера вицепремиерът Даниела Бобева изпрати писмо до турската администрация, с което настоява за незабавна среща между двете страни по въпроса.

„Това не е ултиматум. Турската страна знае проблемите, но не отговаря на исканията за среща“, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. Той подчерта, че има насрочена среща за 21 февруари, за която няма потвърждение, че ще се състои. Освен това турската страна била поставила условие, е ще вземе участие при условие, че получи исканите 125 хиляди разрешителни от България.

Столарски подчерта, че няма разделение на малки и големи превозвачи, въпреки че имало опит да бъде направено подобно като от турска страна издавала разрешителни само на големите превозвачи. Нещо повече представителите на големите фирми били готови да предоставят своите разрешителни на малките превозвачи, като от вчера и те спрели да пътуват в знак на солидарност.

Столарски подчерта, че превозвачите няма да протестират в сряда пред парламента, тъй като държавата е взела отношение по въпроса. 

„В сряда няма да протестираме в София, защото условието беше, че ще има протест, ако правителството не вземе решение“, подчерта председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

Според него решението може да бъде намерено, ако българската страна устои на натиска.