Бил Гейтс: Мит е, че бедните страни са обречени да останат бедни

Милиардерът даде специално интервю в Давос заедно с бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, което ще бъде излъчено по Bulgaria On Air.

22.01.2014 | 18:03
Бил Гейтс: Мит е, че бедните страни са обречени да останат бедни

Бил Гейтс е класическият представител на участниците в традиционната ежегодна среща на Световния икономически форум в Давос. Той попада в групата на милиардерите, който не се страхуват да се разходят сред снега в Швейцарските Алпи.

Отличителна черта на предприемача е неговата вяра в продуктите, които Microsoft произвежда. В навечерието на срещата на световния елит в швейцарския град Гейтс изрази също така оптимизъм и за развитието на глобалната икономика.

Според милиардера един от големите митове, които циркулират в общественото пространство е, че бедните страни са обречени да останат бедни. "Само Китай опровергава това. До 2035 г. почти няма да има останали бедни страни в света", посочи известният и като филантроп американец.

"Всичките държави в Южна Америка, Азия и Централна Америка (може би с изключение на Хаити), както и крайбрежните страни в Африка, ще се присъединят към редиците на днешните народи със средни доходи", отбеляза Бил Гейтс.

Сред другите големи митове е, че спасяването на човешки животи води до пренаселеност. "Това може и да не е особено логично, но страните с най-много смъртни случаи са и тези с най-бързо растящите популации в света", посочи милиардерът.

Един от най-богатите хора на планетата и доскорошният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг дадоха съвместно интервю, което съвпадна с откриването на форума в Давос. Телевизия Bulgaria On Air ще излъчи ексклузивното интервю благодарение на партньорството си с телевизия Bloomberg.

Цялото интервю ще бъде излъчено тази неделя, 26 януари, от 20:30 часа!