Ръст на индустриалното производство в Китай през ноември

Продажбите на дребно в азиатската държава нараснаха с 13,7% и напълно оправдаха прогнозите на експертите

10.12.2013 | 16:15
Ръст на индустриалното производство в Китай през ноември

Новите данни от Китай, публикувани днес, отново подчертаха разнопосочната картина на икономиката на азиатската страна. Индустрията записа по-сдържан растеж, докато продажбите на дребно увеличиха още своето темпо, пише МarketWatch.

През ноември индустриалното производство в Китай се разшири с 10% на годишна база, предава агенция Ройтерс. Повишението се оказа леко под очакванията на анализаторите и по-малко спрямо ръста от 10,3 на сто, отчетен през октомври.

За сметка на това продажбите на дребно нараснаха с 13,7% и напълно оправдаха прогнозите на експертите. През октомври те се увеличиха с 13,3%.Hidden Field

Националното статистическо бюро на Китай съобщи още, че за първите 11 месеца на годината инвестициите в дълготрайни активи – още един важен двигател за икономическата активност – са се покачили с 19,9% на годишна база.

Анкетираните от Ройтерс анализатори чакаха индустриалното производство да се увеличи с 10,1%, а продажбите на дребно – с 13,3 на сто. Прогнозата им за инвестициите в дълготрайни активи бе за ръст от 20 на сто за година.

Вчера бяха публикувани данните за инфлацията и за вноса и износа на Поднебесната империя. 

Повече по темата може да видите в коментара на Нейра Чехич от Bloomberg!