ЧЕЗ: Цената на тока ще се увеличи с новия закон

Отпадането на таксата за неплатени сметки не би било целесъобразно, каза Петър Докладал, регионален директор на ЧЕЗ за България.

12.11.2013 | 15:00
ЧЕЗ: Цената на тока ще се увеличи с новия закон

Неминуемо ще има увеличение на цената на тока, ако предвидените промени в Закона за енергетиката бъдат приети. Това каза пред телевизия Bulgaria On Air Петър Докладал, регионален директор на ЧЕЗ за България.

Той не пожела да каже с колко точно би скочила стойността на електроенергията.

Докладал коментира още, че отпадането на таксата за неплатени сметки не би било целесъобразно и допълни, че тази такса покрива система за борба с нередовни клиенти.

Регионалният мениджър каза още, че от ЧЕЗ искат единна фактура на всички електроразпределителни дружества и предложението вече е дадено в ДКЕВР.

ЧЕЗ откри новата 110-километрова суха кабелна линия „Гешов“, която свързва модернизираните вече подстанции „Средец“ и „Хиподрума. Това е най-мащабната реконструкция на електроразпределителна мрежа в София през последните 30 г.

Проектът е на стойност 8 млн. лева. На символичното натискане на бутона, отбелязващо края на реконструкцията, присъстваха много официални гости, сред които посланика на Чехия Павел Вацек и зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.